VIDEO Poolteist tundi pärast võitjat finišeerinud jooksjale elati maruliselt kaasa

Copy

Täna Pariisi olümpial toimunud naiste maratoni võitis olümpiarekordit tähistanud ajaga 2:22.55 Hollandi esindaja Sifan Hassan. Tund ja 30 minutit hiljem finišeeris viimane jooksja, Bhutanist pärit Kinzang Lhamo, kellele elati raja ääres maruliselt kaasa. Kui ta finišijoone ületas olid tribüünil jätkuvalt tuhandeid pealtvaatajaid.

Lhamo sai maratonil 80. koha ning 79. tulemuse saanud Nepali esindajale Shantoshi Shresthale kaotas ta natuke vähem kui tund.

25-aastane Lhamo jaoks tähistas olümpiamaraton elu esimest rahvusvahelist võistlust ja üldse esimest starti väljaspool kodumaad. Kuigi ajavõtusüsteem näitas, et tema aeg 3:52.59 tähistab isiklikku rekordit, siis päris nii see pole. Tema tippmark peaks olema siiski natuke kiirem 3:26, mille ta jooksis tänavu märtsis.

Lhamo on 700 000 elanikuga Bhutani ainus naissportlane Pariisi olümpial. Võimaluse olümpial osaleda andis talle Rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) reegel, mille põhjal võiks igast liikmesriigist (neid on kokku 206) olla esindatud vähemalt üks mees ja naine.

Märksõnad

Tagasi üles