USA jäi neljandat olümpiat järjest medalitabelis alistamatuks, ent seda ülinapilt (6)

Copy
Kuldne korvpallinaiskond tõi USAle võidu ka medalitabelis.
Kuldne korvpallinaiskond tõi USAle võidu ka medalitabelis. Foto: AFP/DAMIEN MEYER/SCANPIX

Pariisi olümpiamängudel on kõik võistlused lõppenud ning medalitabel täielikult paigas. Taas leiab edetabeli tipust Ameerika Ühendriigid.

Alates 2012. aasta Londoni olümpiamängudest on USA koondis olnud edukaim koondis. Pariisi olümpiamängudel jäi nende saagiks koguni 126 medalit, millest 40 kuldsed, 44 hõbedased ja 42 pronksised.

Medalitabelis pannakse pingerivi paika kirkaimate autasude järgi ning nõnda teenis USA ülinapilt esikoha. Otsustava kuldmedali tõi USAle nende korvpallinaiskond, kes võitis üldse Pariisi mängude viimase esikoha. Selle kuldmedali abil kerkisid nad ka mööda Hiinast.

Teise kohaga leppima pidanud Hiina saagiks jäi Pariisis 91 medalit, millest 40 kuldsed, 27 hõbedased ja 24 pronksised. Kolmanda positsiooni hõivas 20 kuldmedaliga Jaapan, kelle sportlased võitsid kokku 45 autasu.

Pariisi olümpiamängude medalitabel.
Pariisi olümpiamängude medalitabel. Foto: olympics.com

Meie lähiriikidest oli edukaim Rootsi, kellele kuulus medalitabeli 16. koht (neli kulda, neli hõbedat ja kolm pronksi). Baltiriikidest suutis ainsana medaleid võita Leedu, kelle arvele jäi kaks hõbedat ja kaks pronksi. Meie naabritest jäid sarnaselt Eestile medaliteta ka Soome ja Läti.

Tagasi üles