Olümpiavõitjaks kroonitud Taiwani poksija saab kodumaalt korraliku rahapreemia

Copy
Lin Yu-ting
Lin Yu-ting Foto: Scanpix/AP

Palju kõneainet tekitanud Taiwani poksija Lin Yu-ting tuli Pariisis kuni 57 kg kaaluvate naiste seas olümpiavõitjaks.

Saksa väljaande Bild andmetel annab Taiwan olümpiakulla eest Yu-tingile 550 000 eurot, lisaks hakatakse talle elu lõpuni maksma iga kuu 3700 eurot.

Suurema tähelepanu alla sattusid nii Yu-ting kui ka Alžeeria poksija Imane Khelif juba enne võistlusi. Venelaste juhitud Rahvusvaheline Poksiliit (IBA) teatas möödunud aastal toimunud MMil, et mitmed sportlased, kes soovisid naiste konkurentsis võistelda, põrusid geenitestis. «Testide tulemused tõestavad, et neil on XY-kromosoomid. Need sportlased eemaldati võistluselt,» rääkis IBA president Umar Kremljov mullu Venemaa väljaandele TASS.

Sellisteks sportlasteks olid nii Yu‑ting kui ka Khelif, kes said aga Rahvusvaheliselt Olümpiakomiteelt loa Pariisi mängudel ikkagi võistelda. Seda kasutasid mõlemad poksijad suurepäraselt ära, sest ka Khelif võitis Pariisis kuldmedali. Alžeeria poksija krooniti olümpiavõitjaks kuni 66 kg kaaluvate naiste seas.

Enne suurt finaalis suhtles Yu-ting kodumaa meediaga, kus tuli jutuks ka skandaalne geenitest. «Kui külastan WCd, siis küsitakse, kas olen ikka õiges kohas. Ütlen neile, et olen nagu nemadki naine ja seega õiges kohas. Ma arvan, et see kõik on naeruväärne,» kommenteeris poksija.

Tagasi üles