VIDEO Pariisi olümpia suurim naerualune avas viimaks suu (3)

Copy
Rachael Gunn Pariisi olümpial.
Rachael Gunn Pariisi olümpial. Foto: Frank Franklin / AP / Scanpix

Pariisi olümpia lõputseremooniast on möödunud mitu päeva, ent järelvõnkeid saame nautida veel mõnda aega. Endiselt püüab palju tähelepanu Austraalia breiktantsija Rachael Gunn ehk Raygun.

Öeldakse, et ka halb reklaam on ikkagi reklaam. Esimest korda olümpiakavasse kuulunud ala sai seda tänu Gunnile, või tema tõttu, omajagu. Pehmelt öeldes kummaline esitus varjutab siiani isegi parimate sooritusi. Meenutagem seda:

Eelmise nädala reedel sai iga päev Sydneys ülikooli lektorina töötav naine üle maailma kuulsaks. Tasub ära mainida, et ta on kirjutanud breiktantsust doktoritöö. 

Samas on Gunn paratamatult Pariisi olümpia suurim naerualune. Lisaks naljahammastele on ka spetsialistid tema «eksperimentaalse» kava viisakalt sõelapõhjaks lasknud. Õhus on isegi vandenõusid, et ta pääses püünele ebaausalt. Või esines ta meelega kohutavalt.

Videomeenutus, kuidas Gunn olümpiale pääses:

Võistluse järel hoidis Gunn madalat profiili ning jäi abikaasaga Euroopasse puhkama. Nüüd otsustas ta kriitikutele vastata.

«Alustuseks tahan tänada kõiki, kes on mind toetanud,» rääkis ta Instagramis. «Hindan positiivsust ja olen rõõmus, et sain teie eludesse veidi rõõmu tuua. Seda lootsingi.»

Ta jätkas: «Ma ei kujutanud ette, et võin avada ukse nii suurele vihkamisele, mis on olnud päris laastav. Kuigi lõbutsesin, võtsin asja tõsiselt. Nägin olümpia ettevalmistusega kõvasti vaeva. Andsin endast kõik. Ausalt.»

Algatatud on petitsioon, millega nõutakse Gunnilt vabandust. Teda süüdistatakse andekamalt sportlaselt (ebaausalt) koha ära võtmises. Austraalia olümpiakomitee on kriitikarahe alla sattunud breiktantsijat igati kaitsnud.

«Olen mõned nädalad Euroopas. Mul oli juba varem plaan aeg maha võtta. Aga ma palun, et lõpetaksite mu pere, sõprade ja Austraalia breiktantsukogukonna ahistamise. Kõik on juhtunu tõttu palju läbi elanud. Palun neile privaatsust. Austraaliasse naastes olen valmis küsimustele vastama,» lisas Gunn.

Tagasi üles