GALERII President Karis tänas Pariisi olümpiamängudel osalenud sportlasi

Copy

Riigipea Alar Karis võttis presidendi kantselei roosiaias vastu Eesti olümpiakoondise. President tänas sportlasi, treenereid, toetajaid, ajakirjanikke ja kõiki taustajõude Eesti riigi väärika esindamise eest. «Keegi ei sära spordis üksinda, selleks on vaja tugevat seljatagust ja tarka meeskonda,» sõnas Karis.

Riigipea tänas sportlasi Eesti väärika esindamise eest. «Aitäh oma parima andmise eest,» ütles president Karis. «Mõnel õnnestus suurel spordipeol ennastki üllatada ja olümpia emotsioon oma kasuks pöörata, mõnel juhtus mõni ootamatu viperus, mis alati suurvõistlustel juhtub, mõni eksis ja seegi on inimlik ja vahel lihtsalt ei vea. Aga seda ei saa kunagi teada enne, kui olümpia on käes,» ütles president Karis.

Olümpia debütante õnnitledes märkis president Karis, et sportlane kasvab võisteldes, mitte ainult trenni tehes. «See oli teile igal juhul väärt kogemus ja õppetund, mis järgmisel olümpial mängib juba teie kasuks,» lausus ta.

Riigipea sõnul ei tulnud küll sel korral kõige kirkamat rõõmu, olümpiamedalit, aga tuli kümme esikümne kohta tervelt üheksal eri alal. Lisaks kaks 11. kohta. «Olla kümne alaga maailma 11. parema seas ei ole ju halb,» sõnas president Karis.

Vabariigi President tänas Eesti väärika esindamise ja spordile elatud aastate eest atleete, kellele Pariisi olümpia jäi sportlasena nende viimaseks. Samuti tänas ta treenereid ja taustajõude ning Eesti Olümpiakomiteed, vahendab Vabariigi Presidendi Kantselei pressiteates.

Eestlaste esikümne kohad Pariisi olümpialt

4. koht – Nelli Differt, epeevehklemine

5. koht – Janek Õiglane, kümnevõistlus

6. koht – Johannes Erm, kümnevõistlus

7. koht – Rasmus Mägi, 400 m tõkkejooks

7. koht – Eneli Jefimova, 100 m rinnuliujumine

7. koht – Kregor Zirk, 200 m liblikujumine

7. koht – Tõnu Endrekson, Allar Raja, Johann Poolak, Mihhail Kuštein, sõudmise paarisaeruline neljapaat

9. koht – Mart Seim, tõstmine

9.(–16.) koht – Klen Kristofer Kaljulaid, judo

10. koht – Heiki Nabi, Kreeka-Rooma maadlus

Pariisis äsja lõppenud 33. suveolümpiamängudel jagati 10 600 osaleja vahel välja 329 medalikomplekti. Autasusid jagus kokku 90 riigile, millele lisandusid veel pagulaste võistkonnale läinud pronksmedal ja «neutraalsetele» agressorriikidele läinud viis autasu (üks kuld, kolm hõbedat ja üks pronks).

Järgmised suveolümpiamängud leiavad 2028. aastal aset Los Angeleses (USA). 

Tagasi üles