VIDEO Ninanips kriitikutele? Olümpial sooskandaali sattunud poksija tegi läbi stiilimuutuse (10)

Copy
Imane Khelif olümpiamängude finaalis.
Imane Khelif olümpiamängude finaalis. Foto: JEANNE ACCORSINI / SIPA / SCANPIX

Pariisi olümpiamängudel sooskandaali sattunud Alžeeria poksija Iman Khelif on pärast suure spordipeo lõppu teinud läbi stiilimuutuse.

Mängudel puhkes Khelifi ja Taiwani poksija Lin Yu-tingi ümber suur skandaal. Nimelt eemaldati kõnealused sportlased eelmisel aastal toimunud MMil naiste võistluselt, sest väidetavalt põrusid nad geenitestil.

Rahvusvahelise Poksiliidu (IBA) president Umar Kremljov selgitas toona Venemaa meediale, et end naistena üles andnud sportlaste organismist leiti geenitestide tulemusel XY-kromosoomid (omane meestele). Olümpial korraldab poksiturniiri aga ROK, kelle reeglid erinevad IBA omadest ning kes kinnitas, et nende statuudi järgi võivad mõlemad naised ikkagi olümpial võistelda.

Eile avaldatud videos poseerib Imane Khelif Alžeeria ilufirma Beauty Code Instagrami postituses tavapärasest erinevas stiilis. Videos on näha 25-aastast lokkis juustega Khelifit, kes kannab lauvärvi ja huuleläiget. 

Video juurde on lisatud lühike tekst, milles rõhutatakse, et Khelif ei soovi oma olemasolu tõestamiseks järgida traditsioonilisi norme.

Pariisi olümpiamängudel kroonti Khelif kuni 66 kg kaaluvate naiste arvestuses olümpiavõitjaks. Finaalis alistas Alžeeria poksija Hiina esindaja Yang Liu.

Märksõnad

Tagasi üles