Saatuslik foto: Põhja-Korea olümpiamedaliste ähvardab kodumaal karistus (3)

Copy
Kõnealause pildi tõttu võib põhjakorealasi kodumaal ees oodata karistus.
Kõnealause pildi tõttu võib põhjakorealasi kodumaal ees oodata karistus. Foto: PETROS GIANNAKOURIS / AP / SCANPIX

Pariisi olümpiamängudel lauatennise segapaarismängus hõbedale tulnud Põhja-Korea mängijaid ähvardab kodumaal karistus, vahendab The Korea Times.

Mäletetavasti krooniti lauatennise segapaarismängus olümpiavõitjaks Hiina paar Wang Chuqin ja Sun Yingsha, teiseks tuli Põhja-Koreast pärit duo koosseisus Jong Sik Ri ja Kum Yong Kim ning pronksmedalid said kaela lõunakorealased Lim Jong-ho ja Shin Yu-bin.

Pärast autasustamistseremooniat tegid medalivõitjad ühispildi. See ei sobinud aga Põhja-Korea liidritele, sest riigi olümpiakoondisele anti väidetavalt range korraldus vältida igasugust suhtlust Lõuna-Korea ja teiste riikide sportlastega.

Nüüd ähvardabki põhjakorealasi karistus, mille olemus ei ole veel teada. Enne lõpliku otsuse langetamist tuleb neil läbida kuuajane «ideoloogiline hindamine». 

Teatavasti on Põhja-Korea kommunistlikku ideoloogiat järgiv totalitaarne riik. Riiki juhib diktaator Kim Jong-un, kes on ainupartei ehk Korea Tööpartei Keskkomitee esimees ja Korea Rahvaarmee ülemjuhataja.

Tagasi üles