EOK peasekretär Siim Sukles paneb ameti maha: sport jääb minu sisse (3)

Copy
Siim Sukles
Siim Sukles Foto: Eero Vabamägi

Eesti Olümpiakomitee (EOK) peasekretär Siim Sukles andis teada, et paneb oktoobri keskel ameti maha.

Sukles tegi oma otsuse teatavaks olümpia- ja spordirahvale saadetud kirjas. 

«Olen olnud kahel erineval perioodil olümpiakomitee tegevjuht kokku 16 aastat. Aastad, mis on olnud täis tohutult emotsioone, suurte muutuste ja projektide käivitamisi, eredaid medaleid, ja nagu ikka, ka tagasilööke.

Olla osa rahvusvahelisest olümpialiikumisest niivõrd kaua on hindamatu kogemus, mida on raske millegi muuga asendada. Nii nagu mu hing, kirg ja süda on siiani meie kultuurieluga, on ja jääb ka sport minu sisse lõpuni,» kirjutas Sukles ning vaigistas juba ennatlikult sahinad, justkui võiks ta oma tagasiastumise ajastusest tulenevalt pürgida EOK presidendiks. 

«Aga hetk, kui emotsioonist hakkab saama statistika ja statistikast saab mõnikord emotsioon, tuleb teha kaalutletud otsus. Seega annan teada, et minu viimane tööpäev Eesti olümpiakomitee peasekretärina on 18. oktoober ja teiseks, ma ei kandideeri olümpiakomitee presidendiks,» jätkas ta ning lisas lõpetuseks.

«Siiralt, on olnud au ja rõõm olla osa Eesti olümpialiikumise 100 aastast. Aga tark on millalgi kõrvale astuda ja see hetk on käes.»

Märksõnad

Tagasi üles