Pariisis vahistatud olümpiasportlasele määrati pikk karistus

Copy
Austraalia koondislane Tom Craig pärast vahi alt vabanemist.
Austraalia koondislane Tom Craig pärast vahi alt vabanemist. Foto: DAVE HUNT

Pariisi olümpial ametivõimude poolt kinni peetud Austraalia koondise maahokimängija Tom Craig sai äsja teada oma karistuse.

29-aastane austraallane vahistati olümpia teisel nädalal, kui teda kahtlustati Pariisi tänavatelt kokaiini ostmises. Prantsusmaa politsei talle ametlikku süüdistust siiski lõpuks ei esitanud ning vabastas mehe hoiatusega, samuti ei määratud talle rahatrahvi. 

Küll jõudis karistus Craigini nüüd Austraalia maahokiliidult, kes otsustas mehele määrata aastase tingimisi võistluskeelu, millest tal tuleb kindlasti ära kanda kuus kuud, pärast mida vaadatakse tema käitumine üle.

Nimelt on oma teo eest avalikult vabandanud Craig kohustatud käima selle aja jooksul ka teraapiasessioonides. «Kohustuslikud tunnid ja haridusprogramm on osa tema karistusest,» oli alaliidu teade.

«Tahan juhtunu pärast vabandust paluda. Tegin kohutava vea ja võtan oma teo eest täieliku vastutuse. Minu teod on minu omad ega esinda mitte mingil juhul minu perekonna, meeskonnakaaslaste, sõprade, spordi ega Austraalia olümpiakoondise väärtusi,» sõnas Craig olümpial, pärast vahi alt vabanemist.

Pärast intsidenti mees koondise juurde enam ei naasnud. Austraalia maahokimeeskond langes olümpial konkurentsist veerandfinaalis, kui pidi tunnistama hilisema olümpiavõitja Hollandi 2:0 paremust.

Tagasi üles