Selgusid viimased Tokyo olümpiale kvalifitseerunud koondised

Rasmus Vatter
, Suvereporter
Copy
Miloš Teodosic ja Serbia olümpiamängudele ei kvalifitseerunud.
Miloš Teodosic ja Serbia olümpiamängudele ei kvalifitseerunud. Foto: ANDREJ CUKIC/SCANPIX

Selgusid viimased koondised, kes kindlustasid koha Tokyo suveolümpiamängude korvpalliturniirile. Lisaks sloveenidele on põhjust rõõmustamiseks nii Itaalial, tšehhidel kui ka Saksamaal.

Belgradis toimunud turniiri finaalis selgitasid olümpiale pääseja Serbia ja Itaalia. Võõrustajad kaotasid kohtumise 95:102. Teise veerandaja keskel otsustava spurdi teinud itaallased ei andnud vahepeal koguni 24 punktiliseks kasvanud eduseisu kuni lõpuni kordagi käest.

Saapamaa poolelt olid kolm resultatiivseimat Nicolo Mannion 24 punktiga, Achille Polonara 22 ja Simone Fontecchio 21 silmaga. Serblaste parimana tõid Danilo Andjušic ja Filip Petrušev vastavalt 27 ja 22 punkti. Ognjen Dobric lisas 17 silma.

Horvaatias toimunud kvalifikatsiooniturniiri finaalis selgitasid edasipääseja Saksamaa ja Brasiilia. Saksamaa võitis kohtumise 75:64.

Sakslaste parimana viskas Moritz Wagner 28 punkti, Robin Benzing toetas teda 13 ja Maodo Lo 10 silmaga. Brasiillaste poolelt tõid Anderson Varejao 14 ja Alex Garcia 10 punkti.

Viimase edasipääseja saatuse otsustasid omavahel Kreeka ja Tšehhi. Kanadas toimunud mängus ei pääsenud kreeklased kohtumise vältel mitte kordagi juhtima ning pidid lõpuks tunnistama tšehhide ülekaalukat 97:72 võitu.

Tšehhi koondise suurimaks skoorimasinaks oli Patrik Auda 20 silmaga, Jan Vesely ja Jaromir Bohacik lisasid vastavalt 16 ja 15 punkti. Kaotajate eest viskasid Georgios Papagiannis 14 ja Konstantinos Mitoglu ning Giannoulis Larentzakis 12 punkti.

Olümpiaturniiril ootasid juba varasemalt ees USA, Hispaania, Prantsusmaa, Austraalia, Argentina, Jaapan, Iraan, Nigeeria ja Sloveenia, kes suutis eile õhtul otsustavas mängus alistada Leedu koondise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles