Järelvaadatav ja galerii ⟩ Peaaegu sekundiga Eesti rekordit parandanud Zirk pääses poolfinaali, edasipääsu kindlustas ka 14-aastane Jefimova

Sport
Copy

Eile 400 m vabaltujumises osalenud Kregor Zirk tuli täna Tokyos starti poole lühemal distantsil. Lisaks sai oma olümpiatuleristsed meie koondise pesamuna, 14-aastane Eneli Jefimova.

Esimesena hüppas eestlastest olümpiabasseini Zirk, kes osales 200 m vabalt ujumises. Viiendas eelujumises osalenud eestlane heitles enda ujumise võidu nimel ning lõpetas lõpuks kolmandal kohal. Tema ajaks märgiti Eesti rekordit tähistavad 1.46,10.

Viie eelujumise peale andis see aeg kokkuvõttes 11. koha ning edasipääsu ka poolfinaali. Parimat minekut näitas Lõuna-Korea ujuja Sunwoo Hwang, kes sai ajaks 1.44,62.

Veidi pärast Zirki tuli rajale ka 14-aastane Jefimova. 100 meetri rinnuliujumise viiendas eelujumises tegi eestlanna meeletu lõpuspurdi ning sai ajaks 1.06,79. Selle andis kuue eelujumise peale kokkuvõttes 14. koha.

Eelujumiste parima esituse tegi Lõuna-Aafrika Vabariigi sportlane Tatjana Schoenmaker, kelle nimele kirjutati olümpiarekordit tähistavad 1.04,82.

Enne võistlust:

Kui pressikonverentsil päriti Zirgilt ootuste kohta, muigas kroolis ja liblikujumises startiv eestlane, et tegemist on tema lemmikküsimusega, sest juba kuu aega on küsitud üht ja sama. «Mina poolfinaali jõudmist või mitte jõudmist ei ennusta. Eks stardis ole näha. Üritan elu nautida ja endast parima anda,» ütles 200 m vabaltujumise Eesti rekordiomanik (1.46,90). 

Eesti naisujujatest A-normi täitnud 14-aastase Jefimova aasta on juba niigi olnud tormiline. Ta lõi kaasa nii täiskasvanute kui ka juunioride EMil, kus ühel võistlusel jõudis finaali ja teisel võitis rinnuliujumises täiskomplekti medaleid.

Olümpia tähendab Jefimovale palju, aga ta püüab seda võtta samamoodi nagu iga teist võistlust. Ta loodab ujuda mõne isikliku rekordi ning lisas, et poolfinaalikoht oleks väga hea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles