JÄRELVAADATAV Raul Must alustas Tokyo turniiri kaotusega valitseva olümpiavõitja vastu

Sport
Copy

Sulgpalli meeste üksikmängus alustas Eesti esinumber, oma neljandatel olümpiamängudel osalev, Raul Must 0:2 (10:21, 9:21) kaotusega 32-aastase hiinlase Long Chengi vastu.

Enne mängu:

Must loositi olümpial N-alagruppi, kus ootasid ees Rio olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister (2014 ja 2015), hiinlane Chen Long (32), ning Hispaania esireket Pablo Abian (36).

Cheni suured võidud jäävad eelmise kümnendi keskpaika – ta on Rio mängude kuldmedalivõitja ja Londoni olümpiapronks ja kahekordne maailmameister (2014 ja 2015) – kuid praegugi on ta Hiina esireket ja maailma edetabelis asub kuuendal kohal.

Maailma edetabelis  92. kohal paikneva Musta senine parim koht olümpiamängudel pärineb 2012. aasta Londoni mängudelt, kui ta jäi jagama 17.–32. kohta.

Võistluste eelsel pressiüritusel iseloomustas eestlane oma alagrupivastaseid järgnevalt: «Üks mängija on maailma absoluutne tipp ja siin üks soosikuid. Valitseva olümpiavõitja alistamiseks peaksin end mitmekordselt ületama. Aga olümpia ongi koht, kus sportlane võiks end ületada. Lähen mängima positiivse suhtumisega.

Teine vastane (Abian – toim) on samuti raske ja võib öelda, et tema stiil ei sobi mulle. Oleme korduvalt mänginud, olen saanud mõne võidu ning tema vastu on võiduvõimalus ka olemas, aga seda teoks teha pole kerge.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles