JÄRELVAADATAV ⟩ Olesk finaali ei pääsenud, kuldmedali võitis olümpiarekordit korranud prantslane (2)

Sport
Copy

Eesti medalilootused Tokyo olümpial olid vaikselt seotud ka meeste 25m olümpiakiirlaskmisega. Paraku kvalifikatsiooni esimene ring Peeter Oleskil kõige paremini välja ei tulnud. Ööl vastu esmaspäeva toimus kvalifikatsiooni teine ring ning sai selgeks, et Oleskil finaalvõistlusele asja polnud. Kuldmedali võitis prantslane Jean Quiquampoix, kes tabas 34 märki ja kordas sellega olümpiarekordit. Teiseks jäi kuubalane Leuris Pupo (29) ja kolmandaks hiinlane Yuehong Li (26).

Enne võistlust:

Teises kvalifikatsiooniringis sai Olesk 288 silma (99-96-93) ning sai selgeks, et finaali eestlasel Tokyos asja pole.

Esimeses kvalifikatsiooniringis teenis ta 284 silma (95-94-95), millega hoidis ta 27 sportlase konkurentsis 20. kohta. «See ei ole hea tulemus. Sisimas loodad ikka parimat, aga täna ei olnud kuidagi sellist head teravust. Ei saanud sinna laineharja peale, olin alati sammu võrra taga,» kommenteeris eestlane enda sooritust.

Esimese kvalifikatsiooniringi parima tulemuse lasi prantslane Clément Bessaguet (297 silma). Viimasel finaali viival kuuendal kohal asub Pakistani laskur Ghulam Mustafa Bashir (293). Kui Oleski konkurendid hoiavad teises ringis tänast taset, ei piisa eestlasel finaali pääsemiseks ka täistabamusest ehk 300 punktist.

«Kõik on inimesed,» andis eestlane mõista, et ka liidrid võivad veel eksida. «Teen endast oleneva ja usun, et läheb paremini kui täna.»

Kvalifikatsioonist finaali pääsenud sportlased:

Foto: olympics.com
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles