JÄRELVAADATAV ⟩ Maailmarekordimees Kipchoge kaitses Tokyos oma maratonikulda (2)

Sport
Copy

Tokyo olümpia meeste maratonidistantsil suutis viie aasta tagust kuldmedalit kaitsta keenialane Eliud Kipchoge. 

36-aastane maailmarekordimees läks konkurentidelt eest 32 kilomeetri kandis ja ületas finišijoone uhkes üksinduses ning ajaga 2:08.38. Kipchogele järgnesid hollandlane Abdi Nageeye (+1.20) ja belglane Bashir Abdi (+1.22), kes panid lõpuspurdiga paika teise Keenia mehe, Lawrence Cherono (+1.24). 

Tiidrek Nurme, kelle isiklik rekord on 2:10.02, ületas lõpujoone 27ndana (+7.38) ehk tema aeg Tokyos oli 2:16.16. Fosti (isiklik 2:10.46) sai kirja 68. tulemuse (+16.59), ajaks 2:25.37.

Maratoni esikümme:

Meeste maratoni tulemused.
Meeste maratoni tulemused. Foto: ROK

Enne starti:

Olümpiamängude maratonid joostakse Tokyost 800 kilomeetrit põhja pool Sapporos, kus on (teoorias) veidi jahedam. Starti tuleb 106 sportlast, kelle hulgas siis ka eestlased Roman Fosti ja Tiidrek Nurme.

Eelmisel laupäeval toimunud pressikonverentsil sõnas Nurme, kelle isiklik tippmark on 2:10.02: «Kui räägime maratoni ideaaltingimustest, siis need on 10 - 12 kraadi. Siin on temperatuur kaks korda kõrgem. Arvestades meie isiklikke rekordeid, siis oleme võimelised sinna lähedale jooksma. Võib-olla mitte samasse minutisse, aga 10 minutiga ka sisse ei saa.»

Fosti, kelle isiklik rekord on 2:10.46, lubas endast kõik rajale jätta ning soovitas füsioterapeudil juba nuuskpiiritus valmis panna. «Kahjuks meditsiinipersonali kaasas ei ole, aga füsiole ütleks, et hoia nuuskpiiritus kindlasti lähedal.»

Võistlust alustatakse kahe ringiga ümber Odori pargi, seejärel läheb rada Sapporo tänavatele, kus möödutakse Nakajima pargist, Sapporo teletornist ja Hokkaido Ülikoolist. Kaks korda joostakse üle Toyohira jõe ning lõpujoon on tagasi Odori pargi juures.

Tiitlikaitsjana tuleb Tokyos starti keenialasest maailmarekordimees Eliud Kipchoge.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles