PM TOKYOS ⟩ Kontaveidi alistanud kreeklanna naudib Tokyo põrgukuumust: -20ga mängides oleksin mina hädas

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Maria Sakkari.
Maria Sakkari. Foto: Andres Putting

Tokyo olümpia tenniseturniiri avaringis Anett Kontaveidi alistanud kreeklanna Maria Sakkari tunnustas raske lahingu järel eestlannat. 

Kontaveit ja Sakkari on vanad tuttavad. Enne tänast oldi omavahel kohtutud üheksal korral, lisaks treenitakse sageli turniiridel koos. Tänase matši kallutas kreeklanna kasuks Tokyos kuumus, lõunaeurooplane on lihtsalt selliste oludega paremini harjunud. 

«Arvan, et sain avaringiks ilmselt kõige raskema vastase,» sõnas turniiril 14. asetusega Sakkari. «Anett on imeline mängija. Olen temaga väga palju madistanud.»

Mänguliselt oli üks võtmehetki avavaatuse keskpaik, kus Kontaveit andis käest 5:2 edu. Sakkari võitis viis geimi järjest ja ühtlasi seti 7:5. Krampidega võidelnud eestlanna enam tõsist lahingut anda ei suutnudki. 

«Pärast 2:5 kaotusseisu jäämist suutsin väga hästi mängida. Lõin palli kõvasti. Mulle meeldivad siinsed tingimused!» arutles Sakkari. «Kasvasin üles kuumuses mängides. Võib-olla polnud õhk nii niiske, aga Kreekas on selline palavus tavaline.»

Ta tunnistas, et omas päritolu tõttu Kontaveidi ees selget eelist. «Kui ma peaks -20 kraadiga mängima, oleksin samuti hädas. Euroopa eri paigus asuvad inimesed on harjunud erinevate oludega. See on normaalne. Paljud mängijad on Tokyos raskustes.»

Kuula ja vaata, mida rääkis Sakkari veel:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles