PM TOKYOS ⟩ Poolfinaali pääsenud Jefimova: kui ma nägin aega, siis ma ei olnud väga õnnelik

Margus Uba
Copy

Eneli Jefimova sai pühapäeval Tokyo olümpiabasseinis 100 meetri rinnuliujumise eelujumises ajaks 1.06,79, mis andis talle 14. koha ja pääsme poolfinaali. 14-aastane eestlanna lootis ujuda veelgi kiiremini, aga on siiski edasipääsu üle väga õnnelik.

«Kui ma nägin aega, siis ma ei olnud väga õnnelik, sest ujumise ajal mul viimased tõmbed ei klappinud,» ütles Jefimova pärast võistlust Kanal 2-le. «Et 1.06 tuli, selle üle olen muidugi õnnelik. Ei olnud päris see, mis ma lootsin, aga olen väga-väga õnnelik, et sain poolfinaali.»

Jefimova jaoks oli tegemist üldse esimese stardiga olümpial ja nooruke ujuja tunnistas, et natuke tuli ka närv enne võistlust sisse. «Ma ei tea kuidas. Ma ei saa öelda, et väga suur närv tuli. Mõttes on ikka, et olen olümpia. See on nii suur võistlus, et suuremat ei saagi olla maailmas. Võib-olla see mõte jäi mulle pähe, siis tuli väike närv sisse,» põhjendas ta.

Poolfinaal on kavas juba esmaspäeva varahommikul. Eraldi ettevalmistust ta selleks teha ei jõua. «See tuleb juba nii kohe. Tuleb samamoodi läheneda, ei hakka ütlema, mida ma sellelt ootan. Lihtsalt olen praegu õnnelik ja rahul sellega, et sain olümpial poolfinaali,» ütles Jefimova.

Samas tunnistas Jefimova, et saab kindlasti veel kiiremini ja paremini ujuda. «Viimased tõmbed täna üldse ei klappinud, ma libisesin väga kaua. Ma arvan, et kui arvutaks paremini, siis võiks isegi tulla natuke parem aeg,» lõpetas ta intervjuu lootusrikkalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles