Rivo Vesiku maailmameistritest hoolealused elasid Tokyo olümpia avamängus üle ehmatuse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Oleg Stojanovski rünnakul.
Oleg Stojanovski rünnakul. Foto: Felipe Dana/AP/Scanpix

Rivo Vesiku venelastest hoolealused Oleg Stojanovski ja Vjatšeslav Krassilnikov pidid oma Tokyo olümpia avamängus Mehhikos paari Josue Gaston Gaxiola – Jose Luis Rubio vastu soovitust rohkem vaeva nägema.

Nimelt kaotasid venelased pool tundi kestnud avageimi üllatuslikult 24:26. Teises geimis kahe aasta tagused rannavõrkpalli maailmameistrid enam ei väristanud, võites selle 21:15, kuid kolmas geim osutus taas äärmiselt tasavägiseks. Lõpuks venelased selle ikkagi 18:16 võitsid ning seeläbi ka terve matši 2:1. 

Kuna kaotust suudeti vältida, on venelaste edasipääs alagrupist ikkagi võrdlemisi kindel. Nimelt pääseb neljasest grupist automaatselt edasi kaks paremat, lisaks võib õnn naeratada ka kolmandaks platseerunud tiimile. B-alagruppi kuuluvad veel Läti duo Martinš Plavinš–Edgars Tocs ning tšehhid David Schweiner–Ondrej Perušic, kellest viimane on aga koroonapositiivne. 

Mis see endaga kaasa toob, pole veel täiesti kindel, kuid suure tõenäosusega ootab Tšehhi meespaari sama saatus, mis nende naispaari, keda lihtsalt väljakult ei lubatud.   

Vesik ise Tokyos kohapeal ei viibi, kuna Venemaa koondise taustajõududele eraldati riigi varasemate dopingupattude tõttu poole vähem akrediteeringuid kui tavaliselt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles