Video ⟩ Rasmus Mägi eeljooks, kust eestlane kindlalt poolfinaali pääses

Toimetas Karl Juhkami
Copy

Esimese Eesti kergejõustiklasena tegi Tokyo olümpial oma stardi Rasmus Mägi, kes pääses 400 meetri tõkkejooksus kerge vaevaga poolfinaali. 

29-aastane eestlane sai oma eeljooksus ameeriklase Rai Benjamini järel teise koha. Kui ameeriklane ületas finišijoone 48,60ga, siis Mägi lõpuajaks märgiti 48,73. See tähendas ühtlasi, et eestlase ilus seeria sai Jaapanis jätku. Nimelt on ta kõigil tänavustel võistlustel alistanud 49 sekundi piiri. 

Foto: Kuvatõmmis

«Kogu jooks oli pigem mõnus. Nii lõdvalt ei saa poolfinaali jooksma minna. Samas teatud lõtvust tuleb hoida, aktiivsust juurde lisada ja arvan, et asjad toimivad hästi. Isegi tänase «jalutamisega» istusid [tõkke]vahed ja muu jalas päris hästi. Poolfinaalis natuke rohkem rünnata ja siis peaks kõik hästi olema,» sõnas eeljooksudes seitsmenda aja jooksnud Mägi pärast võistlust Postimehele.

Milline aeg ülehomses jooksus finaali viiks? «Täitsa puusalt arvan, et see võib juhtuda 48,0 kanti,» pakkus Mägi. Kas ta on selleni jõudmiseks valmis? «Jah,» kõlas kiire vastus.

Eeljooksude kiireima aja eest hoolitses Katari mees Abderrahman Samba, kes läbis tõketega staadioniringi 48,38ga.

Poolfinaalidesse pääses iga jooksu neli kiiremat ja neile lisaks aegadega neli kiiremat. Seetõttu jäi välja üldarvestuses 24. koha saanud Marcio Teles, kes jäi kolmandas jooksus kuuendaks. Tema asemel pääses edasi teise jooksu neljas mees Constantin Preis, kelle aeg oli kokkuvõttes paremuselt 25..

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles