Favoriit Hispaania pääses olümpia jalgpalliturniiril üle noatera

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Hispaania koondis oli sarnaselt sellele pallile väga-väga lähedal auti veeremisele.
Hispaania koondis oli sarnaselt sellele pallile väga-väga lähedal auti veeremisele. Foto: PHILIP FONG

Tokyo olümpia meeste jalgpalliturniiril selgusid täna kõik poolfinalistid: medalijahti jätkavad veel Hispaania, Jaapan, Brasiilia ja Mehhiko. 

Hispaania läks olümpiaturniiri veerandfinaalis vastamisi Elevandiluurannikuga ning jäi juba 10. minutil tagaajaja rolli, kui täpne oli Manchester Unitedi tagalamees Eric Bailly. Avapoolaja keskel õnnestus hispaanlastel aga viigistada, kui 30. minutil jõudis sihile suvisel EMilgi säranud Dani Olmo. 

Järgmist tabamust tuli oodata aga üle tunni ning see sündis alles kohtumise esimesel üleminutil. Sahistajateks olid aga elevandiluuranniklased, täpsemalt öeldes siis Max Gradel. Võiduväravaks see siiski ei osutunud, sest 90+3. minutil seadis vahetusest sekkunud Rafa Mir jalule taas viigi ning suunas kohtumise lisaajale. 

Seal sai Hispaania viimaks oma tahtmise, lüües kolm väravat (Mikel Oyarzaba ja 2 x Mir) ning marssides seega 5:3 võiduga poolfinaali. 

Nugadele läks ka Jaapani–Uus-Mereemaa duell. Seal 120 minutiga väravaid ei löödud ning edasipääseja otsustati penaltiseerias, kus saatis 4:2 edu jaapanlasi. 

Ülejäänud veerandfinaalid nii tasavägised polnud: Brasiilia alistas 1:0 Egiptuse ning Mehhiko oli koguni 6:3 üle Lõuna-Koreast. 

Teisipäevastes poolfinaalides lähevadki omavahel vastamisi Mehhiko–Brasiilia ning Jaapan–Hispaania.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles