Pikale veninud telefonikõne päästis Armand Duplantise koroonaisolatsioonist

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Armand Duplantis.
Armand Duplantis. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA

Teivashüppe maailmarekordiomanik Armand Duplantis pääses laupäeva hommikul toimunud kvalifikatsioonivõistlusest hõlpsa vaevaga teisipäevasesse finaali. Ent palju ei jäänud sealjuures puudu, et rootslane pidanuks võistlust vaatama televiisori vahendusel, nagu teeb seda tema hea kamraad, kahekordne maailmameister Sam Kendricks. 

Kendricks andis nimelt kohapeal positiivse koroonaproovi, mistõttu said 32. suveolümpiamängud tema jaoks läbi enne, kui õietigi algasid. Ameeriklase positiivsest proovist tulenevalt on praeguseks koroonaisolatsiooni määratud kolm Austraalia kergejõustliklast ning palju ei jäänud ka puudu, et sama saatus tabanuks Duplantist. 

Nimelt pidanuks ta minema olümpiakülas Kendricksiga kohvi jooma, kuid too kohtumine jäi ära, sest Duplantis jäi liiga pikalt telefonitoru otsa lobisema.

«Ma pidin temaga olümpiakülas kokku saama ja kohvi jooma, kuid ma jäin lihtsalt oma tüdruksõbraga liiga pikaks lobisema ja magasin selle maha,» sõnas rootslane pressikonverentsil. «Ainult tänu temale ei sattunud me kokku. Sellest on muidugi kahju, sest Sam oli heas vormis ning ta on tiitlivõistlustel alati kõrgele hüpanud. See aga tähendab, et nüüd on üks medalikoht teistele saadaval.»

Duplantis andis eelmisel aastal Postimehele ka pika intervjuu, kus lahkas oma senist karjääri ning kujunemist üheks kergejõustiku kaanenäoks.

Meeste teivashüppes pääses finaali kokku 14 meest:

Meeste teivashüppe finalistid.
Meeste teivashüppe finalistid. Foto: ROK
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles