Unikaalne protest: ameeriklased väljandasid vaikides oma pahameelt uurimise all oleva koondiskaaslase vastu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Curtis McDowald (vasakul) oli protesti üks algatajatest.
Curtis McDowald (vasakul) oli protesti üks algatajatest. Foto: Andrew Medichini/SCANPIX

Kui eestlastele pakkusid vehklemisvõistlused palju rõõmu, siis lõhestunud USA koondis pidi nukralt areenilt lahkuma. Seda eelkõige probleemide tõttu meeskonna võistlusel.

USA meeskonnas tuli areenile neli meest: Jake Hoyle, Curtis McDowald, Yeisser Ramirez ja Alen Hadzic. Tavapäraselt kannavad kõik sportlased võistlustel maske, kuid kolmel esimesel mehel olid roosad maskid ning ainult Hadzic kandis musta. Viimane ei saanud midagi aru, mis toimub.

Tegemist oli unikaalse protestiga just Hadzici vastu. Oma meelt väljendanud mehed ei soovinud Hadziciga ühes meeskonnas võistelda, kuna ta on endiselt uurimise all seoses naisvehklejate seksuaalse väärkohtlemise pärast. Nõnda ulataski McDowald oma kahele kaaslasele roosad maskid, kuid Hadzic pidi enda oma ette panema.

«Nad tahtsid näidata, et tegemist on protestiga ja nad pole rahul temaga ühes koondises olemisest,» sõnas allikas Buzzfeedile.

Hadzicil on teine arvamus. Ta pidi tegelikult olümpiamängudest kõrvale jääma, kuid vaidlustas otsuse ning nõnda ulatati talle pääse. «Need süüdistused pole õiged. Nad pole isegi minu vaatenurka sellest ära kuulanud. Nad pole küsinud tõestust ega seda kuidas ma üldse ennast tunnen,» selgitas Hadzic USA Todayle.

29-aastane Hadzic pidi teistest olümpiamängude ajal eemal elama. Samuti polnud ta sama lennuki peal, mis Tokyosse lendas. Nõnda sai kiiresti selgeks, et ta pole oma meeskonnakaaslaste seas väga teretulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles