Pekingi taliolümpiat ähvardavad liivatormid

Postimees Sport
Copy
Pekingi taliolümpia alguseni on aega jäänud napilt üle kahe kuu.
Pekingi taliolümpia alguseni on aega jäänud napilt üle kahe kuu. Foto: Thomas Peter/Reuters/Scanpix

Veebruaris toimuvad Pekingi olümpiat võivad segama hakata liivatormid. Jah, te lugesite õigesti. Taliolümpial ei ole kõige suuremaks ohuks lumetormid, vaid hoopis selle vastand. Eelkõige ohustavad liivatormid murdmaasuusatamise ja laskesuusatamise areene.

Murdmaa- ja laskesuusatajate võistlusareen asub Pekingist 180 km kaugusel ja 1700 meetri kõrgusel merepinnast. Selle lähedal asuvad kõrbealad, mis võivad puhuda suusarajale liiva, vahendas Rootsi rahvusringhääling (SVT).

«Kui läheb õnnetult, siis võib kõrbest tõesti liiva tulla. Kord, kui ma seal olin, siis oli kogu see ala liivatormi mõju all,» ütles 2006. aastal Torino olümpial murdmaasuusa sprinte valitsenud rootslane Björn Lind.

«Kui liivatormid satuvad piirkonda võistluse ajal, siis tuleb start ära jätta või edasi lükata. Üks on selge, lume sees saab olema palju liiva,» lisas Anders Herberg, Rootsi murdmaasuusakoondise peatreener.

Pekingi taliolümpia toimub 4.–20. veebruarini ja otseülekandeid suurvõistluselt näitavad Postimees ja Duo Media Networksi telekanalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles