Olümpial on tuvastatud 36 koroonapositiivset, seitse neist pärineb olümpiakülast (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Koroonaviirus ja olümpia. Kas neid suudab lahuta?
Koroonaviirus ja olümpia. Kas neid suudab lahuta? Foto: ROMAN PILIPEY

Kõik märgid viitavad, et Pekingi olümpiamängud ja koroonaviirus võivad järgmise paari nädala jooksul omavahel väga korralikult läbi põimuda. Loodetavasti juhtub see aga ainult uudiste kontekstis, mitte päriselt.

Nimelt antakse 4. veebruaril Pekingis avalöök 24. taliolümpiamängudele, mis toob Hiinasse kokku sadu ja sadu sportlasi ning nende abilisi. Agaramad neist – seal hulgas ka osa Eesti delegatsioonist – on praeguseks Pekingisse juba kohale jõudnud ning paraku on osad neist endaga kaasa toonud ka COVID-i. 

Laupäeva hommikul välja saadetud teates andsid Pekingi mängude korraldajad teada 19 positiivsest koroonaproovist. Kokku on Hiina saabunute seas nüüdseks 36 koroonapositiivset: neist 29 on «vahele võetud» lennujaamas, seitse positiivset proovi on võetud olümpiakülast.

Üks õnnetutest, kes Pekingis positiivse koroonaproovi andis, oli ka Eesti koondise taustajõud Riho Roosipõld, kes on praeguseks suunatud spetsiaalsesse karantiinihotelli. Mis teda seal ees ootas, sellest rääkis ta eile pikemalt ka Postimehele

Lähikontaktseks on kuulutatud ka lennukis Roosipõllu lähedal istunud laskesuusakoondislane Susan Külm. Kuigi ta saab eriprogrammi alusel oma treeninguid olümpial jätkata, on ta siiski korraldajate suurendatud tähelepanu all ning peab teegema kaks koroonatesti päevas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles