JÄRELVAADATAV JA BLOGI ⟩ Dopinguskandaali sattunud Valijeva võitis lühikava, Kiibus pääses vabakavasse (1)

Postimees Sport
Copy

Pekingi olümpia iluuisutamisprogramm jätkub teisipäeval naiste üksiksõiduga. Lühikavas sai parima tulemuse dopinguskandaali sattunud venelanna Kamila Valijeva. Ülehomme peetavasse vabakavasse pääses ka eestlanna Eva-Lotta Kiibus.

1. ülekanne

Enne võistlust:

Eestit esindab 19-aastane Eva-Lotta Kiibus. Praeguseks on ta teinud Pekingis kolm trenni ning kõik on sujunud hästi. «Olen kõigega rahul: asjad, mida olen plaaninud teha, on kõik õnnestunud,» jätkas eestlanna ega osanud nina krimpsutada ka sealsete jääolude üle.

Viimati pani Kiibus ennast võistlustel proovile kodusel EMil, kus ajas 171,64 punkti ja 11. kohaga endale seatud lati maha. Suurt rolli ebaõnnestunud esitustes mängis sügisel teda kimbutanud jalavigastus, millest tulenevalt polnud võimalik treeningutel teha piisavalt kordusi, et seeläbi enesekindlust ammutada. Ehk maakeeli: füüsiline probleem muutus vaimseks takistuseks.

Kuigi treeningmaht pole ka praegu päris selline, mis hooaja alguses paberile pandud, on see Kiibuse sõnul siiski piisav. Vähemalt kui hinnata vormi ja selle põhjal, kuidas asjad treeningul välja tulevad.

«Ebakindlust on praegu kindlasti oluliselt vähem, kuid paraku käib see võistlustega kaasas. Trennis on see pool olnud [kogu aeg] grammi võrra tugevam,» kommenteeris ta n-ö pea seisu.

Kui lasta numbritel enda eest kõneleda, siis lühikava tippmarkide võrdluses platseerub eestlanna (65,37 punktiga) 30 sportlase seas 21. kohale. Sellest tulenevalt tasub kohta neljapäevases vabakavas loota küll.

Kogusummas on Kiibus maha saanud ka säärase tulemusega nagu 202,88, mis annab olümpiaatleetide võrdluses täpselt 15. koha.

Kui rääkida medalimängust, tuleb vaadata venelannade otsa. Ekspertide hinnangul peaksid kolmikvõidu võtma ka Tallinna EMi domineerinud Kamila Valijeva, Anna Štšerbakova ja Aleksandra Trusova. Muide, Valijeva saab startida hoolimata detsembris antud positiivsest dopinguproovist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles