Norra tippsuusataja kardab Pekingi olümpiale minna (1)

Christopher Krutto
Copy
Heidi Weng.
Heidi Weng. Foto: ANDREA SOLERO/SCANPIX

Norra tippsuusataja Heidi Weng nakatus mõni aeg tagasi koroonaviirusega. Kuigi ta pääses neljapäeval karantiinist, siis kardab ta Pekingi taliolümpiamängudele reisida.

Viiel korral maailmameistriks kroonitud Weng pole seni veel Pekingisse reisinud, sest nakatus mõni aeg tagasi koroonaviirusega. Kuigi taseme poolest kuuluks ta kindlasti koondisesse, siis koondise peatreeneri Ole-Morten Iverseni sõnul pole täiesti kindel, et ta võistlusest osa võtab.

«Heidi kardab, et võib kodus testid ilusti läbida ja siis leitakse tal Pekingis viirus. Kõik oleneb testimise metoodikast. Alguses võib see olla positiivne ja paari tunni pärast negatiivne. Kõik olümpiale minejad peavad selle ebakindlusega rinda pistma. Kui on risk, et ta jääb uuesti karantiini, siis Heidi olümpiamängudele ei reisi,» rääkis Iversen VG-le antud intervjuus.

Mure pole asjatu, sest mitmed sportlased on pidanud ebamäärase koroonaproovi tõttu küüsi närima. Ka meie iluuisutaja Aleksandr Selevko ja freestyle-suusataja Kelly Sildaru pidid ebapädeva proovi tõttu ühe päeva oma toas istuma, kuni lõpuks anti kaks negatiivset proovi. Järjepanu positiivseid ja negatiivseid proove andnud laskesuusataja Susan Külm pidi mõned päevad lausa isolatsioonihotellis veetma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles