VIDEO ⟩ Sildaru suurim konkurent tõestas, et tuleb üüratute pingetega ideaalselt toime. Teisedki rivaalid on hoos

Postimees Sport
Copy
Eileen Gu oli oma viimase soorituse üle üliõnnelik.
Eileen Gu oli oma viimase soorituse üle üliõnnelik. Foto: Osports via ZUMA Press Wire / Scanpix

Freestyle-suusatamise Pekingi olümpia esimese ala, Big Airi finaal toimus Kelly Sildaruta. Võistluse kõrge tase näitas, et eestlannal tuleb pargi- ja rennisõidus medalimängu sekkumiseks kõvasti vaeva näha. 

Big Airi finaal algas kohe korraliku paugutamisega, avavoorus ületas kolm naist 90 ja kokku kuus 85 punkti piiri. Vägevaid hüppeid pakuti kogu võistluse vältel. Teistest eristus trio, kes pidid välja selgitama, millist karva medal kaela saadakse.

Finaal sai väga põneva lõpplahenduse, sest kodupubliku lemmik Eileen Gu noppis kulla viimase laskumisega. Tess Ledaux ja Mathilde Gremaude üritasid veel, ent ameerika juurtega hiinlannale vastust polnud. Lõpuks jäi esimest kaht lahutama vaid 0,75 silma.

Vaata esikolmiku Big Airi finaalhüppeid: 

Lisaks esikolmikule said vähemalt 85 punkti väärt hüppe kirja veel neli sportlast. 

Muide, Sildaru suurimaks konkurendiks peetav Gu tuli raskest seisust välja ka eilses kvalifikatsioonis. Ta kindlustas finaalkoha samuti viimase laskumisega. Arvestades, et 18-aastaselt sportlaselt nõutakse Hiinas kolme kuldmedalit, on ta juba tõestanud, et tuleb suure pingega väga hästi toime. 

Sildaru ja Gu järgmisele heitlusele saab kaasa elada 13. veebruaril, kui toimub pargisõidu kvalifikatsioon. Päev hiljem peetakse finaalvõistlus. Rennisõidu kvalifikatsioon on kavas 17. ja finaal 18. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles