Tunnustatud allikas: dopinguskandaali tekitas iluuisutähe Valijeva test (7)

Postimees Sport
Copy
Kamila Valijeva.
Kamila Valijeva. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Pekingi taliolümpiamängudel on susisemas esimene dopinguskandaal, sest jätkuvalt pole välja jagatud esmaspäeval lõppenud iluuisutamise võistkonnavõistluse medaleid. Portaal Inside The Games avaldas, et põhjuseks on 15-aastase venelanna Kamila Valijeva kahtlane dopinguproov.

Inside the Games kirjutas varasemalt, et probleem on tingitud Venemaa olümpiakomitee ja rahvusvaheliste dopinguküttide olukorrast. Täpsemalt on medalite jagamise viivitus seotud ühe Venemaa sportlase dopinguprooviga, mis anti enne Pekingi olümpiat. Nüüd teatas sama portaal, et tegemist on iluuisutamise imelapseks ristitud Vailjevaga.

Olukorra teeb keeruliseks aga Valijeva noorus, sest Maailma antidopingu agentuuri reeglite alusel on venelanna näol tegemist nn kaitstud isikuga. Ta pole veel 16-aastane ja seeläbi ei saa ametlikult tuvastada, kas ta on dopinguvastastes rikkumistes süüdi, kirjutas väljaanne.

Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) ja rahvusvaheline uisuliit (ISU) on mõlemad kinnitanud, et võistkonnavõistluse medalite jagamine on edasi lükatud juriidilistel põhjustel. Algselt pidanuks medalitseremoonia toimuma teisipäeval kohaliku aja järgi kell 21.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles