Tohutu pinge all põrunud hiinlanna saab kodumaal piki päid ja jalgu

Postimees Sport
Copy
Hiinat esindav iluuisutaja Zhu Yi.
Hiinat esindav iluuisutaja Zhu Yi. Foto: David McIntyre/ZUMA Press Wire/Scanpix

Iluuisutamise võistkonnavõistluse lühikavas kukkunud Hiina iluuisutaja Zhu Yi on saanud kodumaal halvakspanu osaliseks ning sotsiaalmeedias on teda hurjutanud sajad miljonid. Teemaviide «Zhu Yi on langenud» on kogunud üle 200 miljoni vaatamise.

Ameerika juurtega 19-aastane Yi kukkus lühikava esitades koguni kaks korda, ta sai vaid 47,03 punkti ning medalimängus olnud Hiina langes kolmandalt kohalt viiendaks. Hiinlased on ärritatud, miks valiti võistkonda Yi, mitte mõni Hiinas sündinud üksiksõitja.

«Ma tahtsin nutta juba võistluse ajal ja ma ei suutnud pärast pisaraid tagasi hoida,» ütles Yi Hiina meediale. Hiina sotsiaalmeedia platvormid on kustutanud sadu postitusi ja kustutanud mitmeid kasutajaid, kes on iluuisutajat hävitavalt hinnanud. Riiklik uudisteagentuur aga tunnustas Yi’d ja ütles, et noorsportlased vajavadki arenguks aega.

Hiina jäi võistkonnavõistluses viiendaks, kuid kuna Venemaa olümpiakomitee sportlase Kamila Valijeva on kinnitamata andmetel andnud positiivse dopinguproovi, siis võib kuldmedal minna hoopis USA-le, Jaapan tõuseks hõbedale ja Kanada saaks pronksi. Sel juhul jääb Hiina koondis esimesena medalita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles