Venemaa suusajuht Välbe: ma ei anna Norra meediale enam kunagi intervjuud, nõuan avalikku vabandust

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jelena Välbe.
Jelena Välbe. Foto: Sergei Fadeichev/TASS/Scanpix

Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe solvus Norra meedia väljaütlemise peale ning ootab avalikku vabandust. 

Lugu algas sellest, kui Pekingi olümpia murdmaasuusatamise meeste esimese kuldmedali võitis suusavahetusega sõidus väga suure ülekaaluga Aleksander Bolšunov. Võistlusele järgnes NRK ajakirjaniku Jan Petter Saltvedti arvamuslugu, kus seisis, et Bolšunov ja teised Venemaa sportlased ei tohiks üldse suurvõistlustel osaledagi.

Välbet ajas selline väide marru. «See on ületanud kõik mõeldavad piirid. Tundub, et keegi ei mäleta, et ka Norral on võistluskeelu saanud sportlasi. Kuulutan Norra meediale boikoti. Ma ei anna neile enam kunagi intervjuud. Nad peavad avalikult vabandama,» ütles ta Match TV-le. 

Keelatud ainete kohta uuriti kohe pärast võistlust ka Bolšunovilt endalt. Olümpiavõitja vastus oli resoluutne: «Mulle ei meeldi, et te viitate üldse dopingule. Kui ma kuulen seda sõna, siis soovin ruumist lahkuda. Ma vihkan dopingut, sest sellel pole spordis kohta.»

Muide, tasub meenutada, et naiste suusavahetusega sõidu võitis norralanna Therese Johaug, kes kandis 18 kuud dopingukaristust ja jäi seetõttu eemale 2018. aasta taliolümpialt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles