Valijeva tõttu muudeti olümpia üksiksõidu reegleid (9)

Karl-Joosep Küngas
Copy
15-aastane venelanna Kamila Valijeva valitses naiste üksiksõitu terve hooaja, kuid Pekingi olümpial lahvatanud dopinguskandaali järel näitas, et temagi on laps ja lihtsurelik - 4. koht.
15-aastane venelanna Kamila Valijeva valitses naiste üksiksõitu terve hooaja, kuid Pekingi olümpial lahvatanud dopinguskandaali järel näitas, et temagi on laps ja lihtsurelik - 4. koht. Foto: Eero Vabamägi

Homme alustatakse Pekingi olümpiamängudel iluuisutamise naiste üksiksõitudega, kuid päev enne võistlust muudeti reegleid.

Iluuisutamise üksiksõitudes on reegel, et lühikava järel saab 24 sportlast esitada ka vabakava. Samuti pidi olema Pekingis.

Rahvusvaheline Uisuliit (ISU) otsustas koostöös Rahvusvahelise Olümpiakomiteega aga reegleid veidi sättida. Seda just Venemaa iluuisutaja Kamila Valijeva tõttu, kes sattus pärast võistkonnavõistlust dopinguskandaali. Täna selgus, et venelanna saab ikkagi homme jääle tulla.

Kui 15-aastane venelanna peaks suutma esitada lühikava, millega ta mahub 24 parema hulka, siis pääseb vabakava esitama üks lisasportlane ehk 25. kohal olev iluuisutaja. See on aga väga tõenäoline, sest Valijeva näol on tegemist maailmarekordinaisega.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles