Kurnatud Riiber loobus Pekingis edasi võistlemast

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jarl Magnus Riiber jõudmas finisisse, pettunult.
Jarl Magnus Riiber jõudmas finisisse, pettunult. Foto: KAI PFAFFENBACH/Scanpix

Kahevõistluse viimaste aastate valitseja Jarl Magnus Riiber otsustas tänasest meeskonnavõistlusest loobuda. Norralane oli pärast suure mäe individuaalsõitu niivõrd kurnatud, et ei suutnud tänaseks taastuda.

Pekingi olümpiamängud pidid Riiberi jaoks olema rõõmupidu, ent hooaja keskpaigast alates läks kõik alla mäge. Esiteks vigastas norralane Val di Fiemmes enda selga ning pidid vigastuspausi pidama. Pekingisse saabudes ootas aga veelgi halvem uudis. Ta nakatus koos Kristjan Ilvesega koroonaviirusega ning pidi suurema osa olümpiast karantiinihotellis veetma.

Koos Ilvesega starditi aga suure mäe võistlusel, kus hüppemäel kaksikedu välja võideldi. Suusarajal läks tal aga väga raskeks ning medalimängust jäi norralane lõpuks enam kui poole minuti kaugusele. Siiski arvati, et norralane saab enda esimese olümpiakulla kaela meeskonnavõistluses.

Täna avaldatud Norra koondise nimekirjas aga Riiberi nimi puudub. Sportlane oli lihtsalt niivõrd kurnatud, et ta ei suutnud tänaseks taastuda ja starti tulla. «Tal on väga vähe jõudu ja täielikult kurnatud. Ta suutis küll eile rajal olla, ent tänaseks pole ta piisavalt taastunud,» lausus Norra koondise spordijuht Ivar Stuan ajakirjanikele.

Stuani sõnul pole isegi kõik seotud koroonaviirusega ja sellest taastumisega. «Kõik, mis olümpiamängudel on toimunud, väsitasid Jarli mentaalselt. Ta on vaimselt läbi ning me ei saa teda sundida startima.»

Kahevõistluse meeskonnavõistlus peetakse juba täna ning hüppevõistlus algab kell 9.50. Kõik on otseülekandes nähtav nii Kanal 2 kui ka Postimehe vahendusel. Norra koondist esindavad olümpiavõitja Jörgen Graabak, Pekingis hõbemedali võitnud Jens Luraas Öftebro, Espen Andersen ja Espen Björnstad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles