Veel olümpiapiletita jäänud Epp Mäe: tänane seda ei näita, aga liigun õiges suunas

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Epp Mäe.
Epp Mäe. Foto: Tairo Lutter

On reaalne oht, et neli aastat tagasi Euroopa meistriks kroonitud ja veel tunamullugi kahel tiitlivõistlustel poodiumil seisnud maadleja Epp Mäe peab Pariisi olümpiamänge televiisori vahendusel vaatama. 

Nimelt tuli kuni 76 kg kaaluklassis maadleval Mäel täna Bakuus toimunud olümpia Euroopa kvalifikatsiooniturniiril kohe avaringi järel kohvrid pakkida. 

Oma rolli selles mängis muidugi ka fortuuna, kes tõi avamatšiks Mäele vastu kahekordse maailmameistri ja seitsmel puhul EM-tšempioniks kroonitud Yasemin Adari.

Kuigi varasemalt on Mäe türklannaga ka kui võrdne-võrdsega heidelnud, siis sel korral said asjad kärmelt klaariks, Adar võitis 12:1. 

«Eks ta sees kripeldab, aga matši taktika oli rõhutud sellele, et Adaril pole vastupidavust. Kohe algusest peale tahtsin ta oma tempoga ära väsitada, kuid kahjuks ise ei tulnud maasmaadlusega selliselt toime nagu oleksin pidanud. Sealt tuli minu suur eksimus ja läks palju punkte kaotsi,» analüüsis Mäe allajäämist usutluses ERRile

Vaatamata kaotusele tunneb seitsme tiitlivõistluse medali omanik, et vorm liigub vaikselt paremuse poole. «Ma tunnen ennast mati peal paremini. Tänane tulemus kindlasti ei näita seda, aga sisimas tunnen, et liigun õiges suunas,» sõnas ta. 

Mäe ja ka teiste Eesti maadlejate, sh Heiki Nabi, viimane võimalus olümpiapileti lunastamiseks avaneb mai teisel nädalavahetusel, kui Türgis peetakse ülemaailmne kvalifikatsioon. Seal tuleb Pariisi pileti saamiseks pääseda kolme parema sekka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles