Olümpiakulda himustav ujumistšempion ootab Pariisi osas Putini heakskiitu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Julija Jefimova
Julija Jefimova Foto: Instagram @pryanya93

Venemaa ujumistšempion Julija Jefimova, kelle auhinnakapist võib leida kümneid tiitlivõistluste medaleid – olümpialt kolm, MMidelt 18 ja EMidelt 16 –, on valmis neutraalse sportlasena Pariisi suveolümpiast osa võtma, kuid seda vaid juhul, kui emamaa seda aktsepteerib.

Venemaal ja Valgevenel teatavasti riikidena Pariisi asja pole ja agressorriikide sportlased pääsevad olümpiale ainult siis, kui nõustuvad võistlema n-ö liputa ja suudavad tõestada, et nad on päriselt ka neutraalsed.

Jefimova jaoks, kes unistab Pariisiga seoses ka olümpiakullast, see probleem poleks ja ta on valmis enda neutraliteeti kinnitama. Kuid seda ainult juhul, kui Venemaa juhtkond sellega päri on.

«Ma ei astu enda riigile vastu, kuid kui mul on võimalik osaleda ja nad lubavad mul sinna minna, siis võtaksin meelsasti olümpiamängudest osa,» sõnas ta usutluses R-Spordile, lisades, et ei karda ka seda, et langeks neutraliteedi korral kaasmaalaste pahameele alla. Oluline on lihtsalt, et riigi juhtkond seda aktsepteeriks.

Venemaa eesotsas president Vladimir Putiniga pole veel riiklikku seisukohta võtnud, kas tolereerib enda sportlaste neutraalsetena Pariisi minemist või mitte. Leidub nii neid, kes peavad seda alandavaks ja häbistavaks, kui ka neid, kes sellest suuremat probleemi ei tee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles