Kümnevõistluse maailmarekordimees ei võistle olümpial

Copy
Kevin Mayer.
Kevin Mayer. Foto: Scanpix / AFP

2018. aastal 9126 punkti kogunud ja maailmarekordi teinud prantslane Kevin Mayer jääb Pariisi kümnevõistlusest tagareie vigastuse tõttu eemale.

Kodupubliku lemmik sai trauma 8. juulil Pariisi Teemantliiga etapil 110 meetri tõkkejooksus ning teatas kolmapäeval, et ei saa suure tõenäosusega olümpial startida. Kurb tõde selgus neljapäeva õhtul.

32-aastane prantslane, keda on traumad viimastel aastatel räsinud, kirjutas sotsiaalmeedias, et loobus olümpiast, kuna tal pole võimalik olla konkurentsivõimeline.

Mayer on kaks korda olümpial hõbeda võitnud ja teda peeti Pariisis üheks võõrustajate suuremaks staariks. 32-aastane Mayer krooniti maailmameistriks 2017. ja 2022. aastal.

Suurtest nimedest jääb seljavigastuse tõttu eemale ka seljaoperatsiooni vajav valitsev maailmameister Pierce LePage, lisaks pole võistlustules koroonasse haigestunud sakslast Manuel Eiteli.

Juba homme asuvad võistlustulle Eesti kümnevõistlejad Karel Tilga, Johannes Erm ja Janek Õiglane. Postimehe ja Kanal 2 otseülekanne algab kell 11.00, lisaks vahendame sündmusi otseblogis.

Tagasi üles