Seine’i probleem jätkub: aina enam jões ujunud sportlasi haigestub (2)

Copy
Olümpiaalad Seine'i jões pole veel lõppenud. Neljapäeva hommikul toimus seal naiste 10 km avaveeujumise võistlus.
Olümpiaalad Seine'i jões pole veel lõppenud. Neljapäeva hommikul toimus seal naiste 10 km avaveeujumise võistlus. Foto: FRANCK FIFE/AFP / Scanpix

Pariisi olümpial toimunud triatloni individuaalvõistlustest Seine’i jões on möödunud nädal, kuid jätkuvalt tuleb infot, et seal osalenud sportlased on jäänud haigeks.

Olümpiamängude korraldajad, Pariisi linn ja Prantsusmaa riik investeerisid aastate jooksul 1,4 miljardit eurot, et vähemalt sada aastat ujumiskõlbmatu Seine’i jõe vett puhastada.

Võistlusi tuli mitu korda edasi lükata, sest veeproovid ei olnud piisavalt puhtad. Lõpuks anti siiski luba triatlonivõistlused ellu viia, kuid juba eelmisel nädalal tuli teade, et Belgia triatleet Claire Michel oli nakatunud kolibakteriga, mille sai suure tõenäosusega Seine’is ujudes.

Nüüd kirjutas Uus-Meremaa meedia, et meeste triatlonis hõbedale tulnud Hayden Wilde ja üks tema koondisekaaslane jäid pärast individuaalvõistlust haigeks. Hiljem on kinnitatud, et ka nemad nakatusid kolibakteriga.

Uus-Meremaa olümpiakoondise juht Nigel Avery ei teatanud enne sel nädalal toimunud võistkonnavõistlust oma sportlaste haigestumisest, sest see võinuks anda konkurentidele eelise. Sportlaste ettevalmistus järgmiseks stardiks sai tagasilöögi ning see väljendus nende tulemuses, milleks oli alles 14. koht.

Ka rootslanna Tilda Månsson on ilmselt räpase Seine’i ohver. Vahetult pärast võistlust ütles 20-aastane triatleet, et tekkis tunne, nagu ujuks kanalisatsioonis. Rootsi olümpiakomitee esindaja Lars Markusson selgitas, et Månsson oksendas laupäeval ja sai alles pärast sunnitud puhkust uuesti kerge treeninguga alustada.

«Kuna ka teised on haigeks jäänud, ei pea olema arst, et järeldada, et sellel on seos Seine'is ujumisega,» ütles Markusson Rootsi meediale.

Võistlused Seine’i jões pole aga veel lõppenud. Täna hommikul anti start naiste 10 km avaveeujumisele.

Tagasi üles