MK-sarja valitseja sai võidumaitse suhu Nuustakul

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Høsflot Klæbo
Johannes Høsflot Klæbo Foto: PETTER ARVIDSON/imago/Bildbyran

Otepää maailmakarika etapp, meeste vabatehnika sprindi finaal. Esimeselt rajalt stardib 20-aastane norralane Johannes Høsflot Klæbo. Konkurentideks nimekad kaasmaalased, hooaega valitsenud venelane Sergei Ustjugov ja itaallasest sprindispetsialist Federico Pellegrino. Klæbo võidab võistluse ülekaalukalt, juhtides võistlust esimesest meetrist alates. See on tema karjääri esimene MK-etapivõit. Üheksa kuud hiljem teeb nüüd juba 21-aastane Klæbo Ruka MK-etapil kübaratriki.

«See on meile veidi alandav, samal ajal äärmiselt inspireeriv,» kommenteeris viimaste aastate Norra parim meessuusataja Martin Johnsrud Sundby kaasmaalase kolmikvõitu Rukal. Alles teist hooaega täiskasvanute seas võistlev Trondheimi noormees on Norra suusaavalikkuse ajanud eufooriasse. Klæbos nähakse Norra suusatamise uut kuningat. Täpselt nagu olid Bjørn Dæhlie ja Petter Northug. Võrdluseks, Northug sai oma esimese MK-etapivõidu 19-aastaselt, Dæhlie 22-aastaselt.

«See oli väga muljet avaldav. Meie eest võistleb teemant, kes suudab teha kõike,» kommenteeris Norra suusakoondise treener Tor-Arne Hetland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles