36-aastane veteran avas Pekingis USA kullaarve

Postimees Sport
Copy
Lindsey Jacobellis.
Lindsey Jacobellis. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Ameerika Ühendriigid võitsid alles oma esimese kulla Pekingi olümpial, kui Lindsey Jacobellis võitis naiste lumelauakrossi finaali. Tegemist on 36-aastase Jacobellise viienda olümpiaga ning eelmine medal pärines 2006. aasta Torino mängudelt, mil pälvis samal alal hõbeda.

Pärast Torinot oli Jacobellis Vancouveris viies, Sotšis seitsmes ja Pyeongchangis neljas. Täna tulid tema järel medalitele prantslanna Chloe Trespeuch ja kanadalanna Meryeta O'Dine.

«See tundub uskumatu, sest see tase, millega kõik naised sõidavad, on palju kõrgem kui 16 aastat tagasi,» ütles Jacobellis ajakirjanikele. «Seega tundsin, et olen võitja ainuüksi siis, kui pääsesin finaali. Kõigil neil naistel oli potentsiaali võita ja täna läks minu jaoks lihtsalt nii, et mu stardid olid head, kõik oli suurepärane ja toimis.»

USA on Pekingi olümpia medalitabelis alles kümnendal kohal, kokku on võidetud üks kuld, viis hõbedat ja üks pronks. Tabelit juhib Saksamaa viie kulla ja kolme hõbedaga. Nelja aasta eest Pyeongchangis oli USA lõpuks pingereas neljas, võideti üheksa kulda, kaheksa hõbedat ja kuus pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles