Pettunud norralanna: eeldasin, et võidan Sildaru asemel pronksmedali

Karl-Joosep Küngas
Copy
Pettunud Johanne Killi.
Pettunud Johanne Killi. Foto: Sergei Bobylev/Scanpix

Freestyle-suusatamise pargisõit pakkus Eestile häid emotsioone, ent spordis ei saa kõik alati olla õnnelikud. Tõeliselt pettunud oli kuuenda kohaga leppinud norralanna Johanne Killi, kes arvas ise, et pidanuks medali kaela saama.

Enne viimast laskumist kuuendat kohta hoidnud Killi läks pargisõidule vastu suurte lootustega. Ta teenis kvalifikatsioonis teise koha ning ka viimane laskumine näis olevat selline, millega võinuks medalit loota.

Pärast viimast hüpet olid vähemalt tema konkurendid kindlad, et norralanna tõuseb esikolmikusse. Hõbemedali võitnud Eileen Gu kommenteeris finišis Killi esitust järgmiselt: «Oh jumal, see oli hullumeelne!»

Kohtunikud arvasid aga vastupidi ja hindasid Killi sooritust 71,83 punkti vääriliselt. See jättis norralanna kuuendale kohale. Kõik eksperdid olid säärasest skoorist üllatunud ja norralanna ise oli väga pettunud. Ta tormas pärast hinnete teada saamist kohe kaamerate eest minema.

«Ma eeldasin, et võidan vähemalt pronksmedali. Kui aga nägin tulemust, siis tardusin ja soovisin lihtsalt areenilt lahkuda,» lausus Killi Norra rahvusringhäälingule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles