Liiga palju! Selgus, umbes mitu venelast pääseb Pariisi OMile (1)

Postimees Sport
Copy
Venelased ei saa olümpial võistelda küll oma lipu all, aga teatud arv neid sinna siiski lastakse.
Venelased ei saa olümpial võistelda küll oma lipu all, aga teatud arv neid sinna siiski lastakse. Foto: Brendan Smialowski

Rahvusvahelise antidopingu agentuuri (WADA) president Witold Bańka andis hiljutisel suveolümpia föderatsioonide koosviibimisel aimu, kui palju Venemaa sportlasi on Pariisi olümpiale oodata.

«Kui räägime olümpiast, siis me ei saa hetkeseisuga täpselt öelda, kui palju Venemaa sportlasi sellest neutraalses staatuses osa võtab. Meie eksperdid prognoosivad aga 40 või natuke enamat atleeti,» sõnas ta. 

«Kui võrdleme seda eelmise suveolümpiaga Tokyos, oli seal Venemaa Olümpiakomitee delegatsiooni suurus ca 330 sportlast,» lisas Bańka võrdlusmaterjalina kõrvale.

Pärast Nõukogude Liidu lagunemist on Venemaa üldjuhul suveolümpiale saatnud ca 400 sportlast, senine rekord on 2008. aasta Pekingi mängud, kus atleete oli 455. 

2014. aasta Sotši taliolümpial lahvatanud dopinguskandaali tõttu on viimastel olümpiatel venelaste arv aga tunduvalt väiksem olnud. Näiteks 2016. aastal Rios oli neid 282 ja viimasel korral Tokyos tõepoolest 335. 

Eelseisvale Pariisi olümpiale lastakse ainult need Venemaa ja Valgevene sportlased, kes on tõendanud Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele oma neutraalset staatust. Alles hiljuti oli ka juhtum, kus üks Venemaa sportlane palus talle omistatud neutraalse staatuse ära võtta ehk sisuliselt loobus ta ise olümpiapiletist.

Sellest, kuidas jagunevad sportlaste arvamused olümpial osalemise osas, on Postimees hiljuti andnud ka ülevaate.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles