PM TOKYOS ⟩ Korvpalliblogi: Jaapan võitles mehiselt, aga Hispaania võttis oma. Doncic tegi imelise partii

Jarmo Jagomägi, Tokyo
Copy
Hispaania (punases) kaitse on senise turniiri konkurentsitult parim.
Hispaania (punases) kaitse on senise turniiri konkurentsitult parim. Foto: Eric Gay/AP/Scanpix

Üllatusega alanud Tokyo olümpia korvpalliturniiri esimesele voorule tõmmati joon alla täna. Postimees oli taas Saitama Super Arenal kohal, et silma peal hoida Luka Doncicil, Facundo Campazzol, vendadel Gasolidel ja paljudel teistel! 

Ajakava ja tulemused (26.07): 

Argentina - Sloveenia 100:118

Kohtumise eel olid kõik pilgud pööratud Sloveenia olümpiale vedanud Luka Doncici poole ja põhjusega. 22-aastane pallur põrutas esimese 5 minuti ja 17 sekundiga 15 punkti ja oli selge, et müstilist noormeest ei kõiguta miski. 

Võrdset mängu jagus vaid umbes veerand tunniks. Kui Sloveenia kaitse toimima, sai oli Argentinal raskuski heade viskekohtade leidmisega. Olümpiadebütandid pääsesid poolajaks ette juba 62:42. 

Doncicit ei suutnudki Argentina pidurdada. Sloveen tegi, mis ise tahtis. Kohtumise superstaar pääses puhkama umbes 5 minutit enne lõpuvilet, ajalukku lähevad: 31 minutit ja 7 sekundit, 48 punkti, 11 lauapalli, 5 resultatiivset söötu, 3 viskeblokeeringut ja 6 pallikaotust. Viimane veerandaeg kulus vaid lõpptulemuse vormistamisele. 

Doncici kõrval viskas Klemen Prepelic 22 ja Vlatko Cancar 12 punkti. Argentina resultatiivseim oli 41-aastane Luis Scola, kelle arvele kogunes 23 silma. Facundo Campazzo toetas teda 21 punktiga. 

Jaapan - Hispaania 77:88

Hispaania on turniiri üks soosikuid, kes on Tokyos küllaltki vana koosseisuga. Tõsi, on ka nooremaid mehi, ent näiteks on Hispaanial rivis neli 2006. aastal selles samas Saitama Super Arenal maailmameistriks kroonitud mängijat. 

Jaapani mänguvankrit pidid vedama NBA mehed Rui Hachimura ja Yuta Watanabe. Seda nad ka tegid ning esimesed poolteist veerandit oli võrdne lahing. Seejärel pani aga Hispaania sisse teise käigu, lõpetades avapoolaja tervelt 22:2 spurdiga!

Kättevõidetud edu enam käest ei antudki, ehkki Jaapan võitles mehiselt ning Watanabe ja Hachimura tõid järjepanu punkte. Lõpuks jäi neist esimese kontosse 19, teise omasse 20 silma. Hispaania poolelt säras mängujuht Ricky Rubio 20 punkti ja üheksa korvisööduga.

Enne mänge

Olümpiaturniir algas pühapäeval nelja partiiga, millest viimane pakkus korraliku üllatuse. Suurfavoriit USA sai kohe avamängus lüüa Prantsusmaalt. Võidu said kirja ka Tšehhi, Itaalia. Põhjaliku ülevaate nendest lahingutest leiab siit: 

Tabeliseisud:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles