Olümpiamängud võivad toimuda pealtvaatajateta

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tokyo olümpiamängud on planeeritud järgmise aasta 23. juulist 8. augustini.
Tokyo olümpiamängud on planeeritud järgmise aasta 23. juulist 8. augustini. Foto: ISSEI KATO/REUTERS

Tokyo olümpiamängude korralduskomitee juht Yoshiro Mori kinnitas, et suurvõistlus võib toimuda pealtvaatajateta, kui mingit teist võimalust ei leita.

Tokyo olümpiamängud pidid esialgselt algama juba kahe päeva pärast, kuid koroonaviiruse tõttu lükati need järgmisesse aastasse. Mängud toimuvad 2021. aasta 23. juulist 8. augustini ning kannavad endiselt nime Tokyo 2020. 

See, et mängud toimuvad on sisuliselt juba kindel. See, kas sinna ka pealtvaatajad lubatakse, on hetkel veel väga lahtine. «Hetkel me ei kaalu seda varianti, et mängudele publikut ei lubata, kuid peame mingil ajal seda arutama. Kui see on ainus variant olümpiamängude toimumiseks, siis tuleb selliselt ka tegutseda,» sõnas Mori, kes usub, et mängud kindlasti saavad peetud.

Mori kinnitas, et eelkõige soovitakse tagada turvalisus nii sportlastele kui ka kohalikele elanikele. Seetõttu võib juhtuda variant, et ainult Tokyo residendid saavad külastada spordikomplekse.

Juunis rääkis korralduskomitee ka võistlusformaadi lihtsustamisest. See muudaks suurvõistluse palju turvalisemaks ning minimaliseeriks sportlaste kokkupuudet kõrvaliste isikutega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles