Kas Nadal teeb Pariisi olümpial sümboolse luigelaulu?

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Rafael Nadal (paremal) ja Carlos Alcaraz.
Rafael Nadal (paremal) ja Carlos Alcaraz. Foto: CHRIS UNGER

Tennisemaailma superstaar Rafael Nadal on korduvalt andnud mõista, et tervise tõttu jääb tänavune hooaeg tema viimaseks. Vigastustest tingituna on hispaanlane hoolikalt valimas ka turniire, millest osa võtta ning mõneti üllatavalt on tema radarile jäänud ka Pariisi olümpia.

Kuigi olümpiamängud pole tennisistide seas nõnda hinnatud kui suure slämmi turniirid, sobiks Pariis hispaanlasele teisel põhjusel. Nimelt oleks tal võimalik seal kodumaa tennise teatepulk sümboolselt üle anda, osaledes paarismängus koos Hispaania uue tähe Carlos Alcaraziga.

20-aastane Alcaraz, kes hoiab maailma edetabelis praegu kolmandat kohta, andis hiljuti mõista, et tema sooviks väga Pariisis oma iidoli kõrval mängida, kuid lisas, et ei julge selle kohta Nadalilt endalt küsida. 

Ajakirjanike abiga jõudis see küsimus ikkagi Nadalini, kes vastas: «Carlos ei pea minult midagi küsima. Kui kõik läheb õnneks, siis me mängime koos. See oleks minu jaoks väga uus ja põnev ning kui ma ei eksi, siis peaks see ka tema jaoks nii olema.»

Kui Alcaraz pole parem olümpiamängudel osalenud, siis Nadalil on Pekingist (2008) ja Rio de Janeirost (2016) ette näidata ka kaks kuldmedalit. Viimane pärineb meeste paarismängust, kui koos Marc Lopeziga oldi finaalis üle Rumeenia duost Horia Tecau – Florin Mergea.

«See [paarismängu mängimine] oleks hea nii meie mõlema kui ka Hispaania koondise jaoks – vaatame, kuidas asjad arenevad,» lisas Nadal. 

Kus hispaanlane päriselt oma karjääri viimase turniiri peab, pole veel teada, kuid varem on ta andnud mõista, et soovib osaleda veel ka septembris toimuval Laver Cupil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles