Põhja-Korea mure lahenes

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea iluuisutajad Ryom Tae-Ok ja Kim Ju-Sik
Põhja-Korea iluuisutajad Ryom Tae-Ok ja Kim Ju-Sik Foto: CHRISTOF STACHE/AFP

Kui Põhja-Korea spordijuhtide südamel oli enne PyeongChangi olümpiamänge suur mure, et olümpiakoondisesse ei kuulugi ühtegi sportlast, siis nüüd on see lahendatud. Iluuisutajad Ryom Tae-Ok ja Kim Ju-Sik tagasid endale olümpiapääsme Oberstdorfis peetud kvalifikatsioonivõistlusel.

Samas pole jätkuvalt võimatu, et Põhja-Korea liider Kim Jong-un iluuisutajaid lõunanaabrite juurde olümpiamängudele ei lubagi.

Põhja-Korea on taliolümpiamängudelt võitnud kaks medalit: kiiruisutaja Han Pil-Hwa 1964. aastal Innsbruckis naiste 3000 meetri distantsil hõbemedali ja lühiraja kiiruisutaja Hwang Ok-Sil 1992. aastal Albertvilleʼis naiste 500 meetri sõidus pronksi.

Suveolümpial on oldud palju edukamad: võidetud on 16 kuld-, 15 hõbe- ja 23 pronksmedalit. Mullu naasti Rio de Janeirost kodumaale seitsme medaliga, millest kaks olid kuldsed.

Ryom Tae-Ok ja Kim Ju-Sik Oberstdorfi kvalifikatsioonivõistlusel
Ryom Tae-Ok ja Kim Ju-Sik Oberstdorfi kvalifikatsioonivõistlusel Foto: CHRISTOF STACHE/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles