JÄRELVAADATAV 3x3 korvpallis jagati medaleid, Läti võitis ajaloolise olümpiakulla (5)

Sport
Copy

3x3 korvpall on tänavu esimest korda olümpiamängude kavas. Naiste hulgas krooniti olümpiavõitjaks USA, meeste arvestuses Läti.

Meeste finaal Läti ja Venemaa vahel oli tõeline põnevusetendus. Meie idanaabrid alustasid kohtumist selgelt paremini, minnes 9:4 juhtima. Aga Läti võitles end tagasi, kuigi umbes neli ja pool minutit enne lõppu sai vigastada nende kvarteti üks liige Edgars Kruminš.

Aastate eest ka Valgas mänginud Kruminš teipis aga jala kinni, puhkas veidi ja naases siis väljakule. Ent õige pea tegi ta samale jalale uuesti haiget, kui võitles korvi alla Venemaa tsentri Ilja Karpenkoviga. Muide, Karpenkovil läks finaali ajal korvpallikets katki, kuid ta teipis jalanõu paika ja müttas edasi.

Kohtumine kulges punkt-punktis, ent 18:18 viigiseisult viskas Läti kolm silma järjest ning krooniti olümpiavõitjaks. Otsustava kaugviske tabas Karlis Lasmanis 28 sekundit enne lõpusireeni.

Meeste finaalmängu otsustavad hetked:

Naiste finaalis alistas USA 18:15 Venemaa. Pronksilahingus oli Hiina 16:14 üle Prantsusmaast, meeste pronksimängus alistas suurfavoriit Serbia 21:10 Belgia.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles