Saksamaa naissportlased ütlesid nappidele olümpiarõivastele «ei»

Karl-Joosep Küngas
Copy
Elisabeth Seitz.
Elisabeth Seitz. Foto: FABRICE COFFRINI/Scanpix

Naissportlaste riietuse üle on räägitud viimastel aastatel üha rohkem ning järjest enam soovitakse kasutada rõivaid, milles tuntakse end mugavalt. Nõnda otsustasidki Saksamaa võimlejad loobuda traditsioonilisest võistlusvormist ja kasutavad täispikkasid trikoosid.

«Tahame sellega näidata, et iga naine, iga inimene peaks saama ise otsustada, mida nad selga soovivad panna,» selgitas Elisabeth Seitz, kes osaleb juba kolmandatel olümpiamängudel.

Seitz andis mõista, et neil oli võimalus kasutada ka traditsioonilist võimlemisriietus, kui nad oleksid seda soovinud. Saksamaa naised tegid valiku enda soovidest lähtudes.

Ka reeglid lubavad naistel selliseid otsuseid teha. Varasemalt olid pikad trikood kasutusel ainult sportlastel, kelle usk ei lubanud lühemaid rõivaid kasutada. Saksamaa naiskonnast Sarah Vossille on tänavu juba mitmel korral pikemat võistlusvormi kasutanud ning kõik on seda toetanud.

«Treenerid on meile ainult tuge osutanud. Nad soovivad, et tunneksime end võimalikult enesekindlalt ja turvaliselt,» jätkas Vossille Reutersile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles