Mäe ja Nabi jäävad mõlemad Pariisi olümpialt eemale (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Heiki Nabi ja Epp Mäe Pariisi ei lenda.
Heiki Nabi ja Epp Mäe Pariisi ei lenda. Foto: Montaaž: imago images/Scanpix, Tairo Lutter

Meie paremad maadlejad Epp Mäe ja Heiki Nabi jäid mõlemad täna Türgis Istanbulis toimunud viimasel maadluse olümpia kvalifikatsiooniturniiril Pariisi piletita.

Kuni 76 kg kaaluvate naiste seas maadlev Mäe alustas olümpiapileti jahtimist edukalt, kui alistas avaringis 2:1 Kasahstani sportlase, Rio olümpial veel kuni 68 kg kehakaalus maadelnud ja seal pronksi saanud Elmira Sõzdõkova. 

Seejärel tuli kaheksandikfinaalis Mäele vastu prantslannast mullune kuni 72 kg kehakaalu EM-pronks, Pauline Lecarpentier, kes meie maadlejast 2:1 üle oli.

Pärast seda tuli Mäel loota, et Lecarpentier jõuab Istanbulis finaali, kuid paraku kaotas prantslanna kohe järgmises ringis rumeenlannale Axente Catalinale, mis tähendab, et Mäe jääb suvisest Pariisi olümpiast eemale.   

Pärastlõunal astus Istanbulis võistlustulle ka 38-aastane Kreeka-Rooma raskekaallane Heiki Nabi, kes kaotas eile poolfinaalis ja noolis oma šanssi samuti lohutusringis.

Esimesest vastasest, jaapanlasest Sota Okumurast õnnestus meie vägilasel küll kindlalt 10:0 üle olla, kuid viimasena tee peal seisnud valgevenelane Pavel Hlintšuk osutus liiga sitkeks vastaseks.

Nabi asus otsustavat kohtumist Hlintšuki vastu juba esimese minuti järel 1:0 juhtima ning pärast seda pandi vastane ka parterisse. Sealt Nabil aga lisapunkte teenida ei õnnestunud, pausile mindi meie mehe 1:0 eduseisus. 

Matile naastes tuline duell jätkus. Siis oli Hlintšuk see, kes punkti teenis ja Nabi pandi parterisse. Kuigi meie mees üritas ennast kaitsta, siis aktiivselt ühele ja teisele poole hüpanud valgevenelasel õnnestus ikkagi Nabi üle vinnata ja 3:1 ette minna. 

Pärast seda hakkas Hlintšuk eduseisu hoidma ning kasutas agaralt ka sõrmi. 43 sekundit enne lõppu võttis Nabi leer ka videovaide - seoses sõrmeseonguga - kuid seda ei rahuldatud ning Hlintšuk pääses ette 4:1. 

Kohtumise viimasel 30 sekundil oli Nabi küll mitmel korral lähedal vastase ringist välja nügimisele, kui meie mehest 15 aastat nooremal vastasel õnnestus viimasel hetkel alati eest ära silgata. Alles päris kohtumise viimasel sekundil sai Nabi nõnda punkti kirja, kuid siis oli juba liiga hilja. 4:2 võiduga teenis Pariisi pileti Hlintšuk.

Pariisi suveolümpiamängud toimuvad sel suvel 26. juulist 11. augustini ning telest näeb otseülekandeid Kanal 2st ja Duo 5st ning Postimehe veebist. Raadiojaamana kannab olümpiamänge üle raadio Kuku. Venekeelse telekanalina kannab olümpiamänge üle Kanal 7.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles